Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов покани на заседанията на правителството председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, както и ректори на университети.

Това стана, след като депутатът от "Атака" Станислав Станилов го попита по време на парламентарния контрол какво е участието на академичната общност в работата на кабинета.

"Всяка сряда каним на заседанията на Министерския съвет областни управители, кметове и моля да предаде и на председателя на БАН, на ректорите, че са добре дошли всяка сряда, а ние ще им изпратим писмено покана, така че да слушат, да ползваме техния потенциал, просто не ми е хрумнало на вниманието, благодаря, че ми го заострихте", обърна се Борисов към Станилов.

Корнелия Нинова от БСП пък се оплака, че тази година за пръв път от много години насам няма постановление на правителството за определяне на начина, по който се доставя хляб и други стоки от първа необходимост на селата с до 500 души и тези в трудно достъпни райони.

"Парите са заложени в бюджета", отговори й Борисов. Според Нинова обаче, въпреки това 1646 малки населени места са без хляб, защото не се знае кой трябва да го достави.

В крайна сметка премиерът възложи на финансовия министър Владислав Горанов да провери каква е ситуацията и обеща да отговори детайлно на Нинова по време на блиц контрола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase