Снимка: архив Булфото
fallback

Били сме и по-зле от Гърция, и то през 1990 г. и 1997 г., припомни бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

По думите му има смисъл да се помогне на Гърция, ако има висока гаранция, че тя ще излезе от тази ситуация, в която е попаднала.

"Големият пролем е дали Гърция при тази влошена икономическа конюнктура ще може да изпълни такава тежка програма", изтъкна той пред bTV.

Според него е добре позицията на България, че не иска да дава пари в помощ на Гърция, да бъде официализирана и аргументирана.

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас разбра, че самоунищожава Гърция много късно", заяви още Костов.

Той коментира и предстоящия местен вот, като прогнозира, че изборите наесен практически са с предизвестен край - управляващите ще засилят позициите си в местната власт, а опозицията ще отслаби своите още повече.

"ДПС ще загуби много на местните избори, противно на това, което се надяват", убеден е Костов.

Бившият премиер определи като риск по-тясната обвързаност на партията на Местан с  Реджеб Таип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, която е ислямистка и неоосманистка и е на власт от 2002 г.

Според него е важно какво поведение ще имат Патриотите, които могат да решат да преустановят участието си в управлението.

Иван Костов прогнозира, че се очертава пълен мандат на Бойко Борисов като премиер, основно заради изключителната слабост на опозицията.

По думите му България се е стабилизира политически. "На фона на двете парламентарни кризи и предсрочни избори през 2013 и 2014 г. в момента тече частична стабилизация на страната. Една година след изборите няма разклащане на политическата система", коментира Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Икономист

преди 8 години

Отделно ако инвеститор купи предприятие и реши да го фалира, той пак трябва да покрие задълженията. Едва след изплащане на всички задължения, ако остане нещо от продажбата на аткивите, реално идва печалба за собственика.Божидаре, още уроци по икономика искаш ли, или тия ще са ти достатъчни да ги мислиш няколко месеца?

65

Икономист

преди 8 години

Второ, сега да поговорим за реалните случаи на приватизация, а не за общи придобивания. Генералното твърдение: "ако намериш инвеститор продаваш, ако не ликвидираш" звучи добре на теория, ама практиката е съвсем различна. Не може да ликвидираш всички компании при положение, че така ще напълниш бюрото по труда с безработни, отделно че пак може нищо да не изкараш, защото държавата не е специализирана в подобен вид ликвидиране.

64

Икономист

преди 8 години

До БожидарБожидаре, с какъв акъл даваш уроци по икономика? Първо, не всеки инвеститор купува фалирало предприятие с цел да го оздрави. Има си специализирани инвеститори, които умеят да разпродават имуществото на подобни компании и ако са си направили правилно сметките печелят от тази работа, има и подход при който се продават отделни бизнеси от фалиралата фирма, а други се ликвидират и т.н. но да не навлизам в подробности.

fallback