Маргарита Попова. Снимка: архив, Булфото
fallback

Моята кауза като вицепрезидент е единението и добруването на нашата нация. Без да работиш за България, за това единение, то няма как да бъде постигнато, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БНТ.

Ние нямаме нужда никой да ни подбутва, каза Попова в отговор на въпрос непрекъснато ли трябва някой отвън да ни побутва, за да стават нещата у нас.

Ние трябва да знаем нашия дневен ред и нашия план - каузата е национален просперитет,  заяви Попова.

На Запад не ни познават и не желаят да ни познаят, подчерта тя. Според вицепрезидента въпреки членството в ЕС и НАТО България все още е държана в периферията на Европа.

Маргарита Попова отново постави въпроса за членството на България в Шенген. „Питам аз: след като сме равностоен член на ЕС и на НАТО и след като се декларира и в Брюксел от повече от 3, 4 и 5 години, че България е готова, изпълнила е техническите критерии по една формула за влизането ни в Шенгенското пространство, защо всъщност това нещо се отказва? И какво значи “това решение е политически въпрос и въпреки че сте изпълнили техническите критерии, няма да станете членове на Шенген”, попита вицепрезиденът.

По думите й това няма да се случва, „когато ние си застанем здраво на краката, когато знаем националната ни кауза коя е. А националната ни кауза е България! Национален просперитет и защита на нашата национална идентичност, за да присъстваме с нашата собствена физиономия, която дава отражение върху физиономията на цяла Югоизточна Европа “, обясни Попова.

Вицепрезидентът припомни, че “днес е време, когато държавите и обществата живеят много разделени” и пожела “да има много поводи да изпитваме чувство на национална гордост и удовлетвореност”.

По отношение на съдебната реформа Попова каза,че не се притеснява от разделянето на ВСС на две камари, но се притеснява, че се представя като единствен модел за защита на магистратската общност. Тя призова политиците да кажат ясно къде е мястото на прокуратурата – в или извън съдебната власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 8 години

До 32-ри/бивш прокурор/ Освен изброените от Вас със защитени интереси,да не забравяме и помилванитееее....И то не "крадци на кокошки".......

31

Ф.С.В

преди 8 години

Заучени приказки от сорта на --БЛЯ БЛЯ - както ТЯ така и Президента единсвено гледат частните интереси на богатите - всичко друго е "приказки на мегдана "

30

Анонимен

преди 8 години

Госпожо,не помня фамилията Ви ,но и не се мъча да я запомня,поради факта че не оставихте никаква следа от почивката ви като вице или не зная каква сте била.Просто ни е писнало от екскурзианти в политиката.Нямате ли си хоби че искате да продължите да живуркате в почивен дом "Червенушки"?

fallback