Волен Сидеров в съда днес. Снимка: Булфото

Общ преглед

Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че целта на воденото срещу него дело за хулиганство е да бъде притиснат и изваден от политиката.

Софийският градски съд (СГС) заседава днес отново по делото срещу националиста, който е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Той бе в центъра на скандал в самолет, пътуващ от София за Варна миналата година. Тогава той обиди френско културно аташе, а по-късно скандалът премина във физическа разправа с полицай, който се намесил.

Още по темата

В съдебната зала днес Сидеров заяви, че полицаят Колев лъже, че е бил удрян.

"Това е една лъжа. А тя се поддържа от неговия колега Недев, който иска да си изгони детето и жената от вкъщи, за да вземе апартамента. Това е моралният облик на полицая Недев, който е излъгал, че аз съм ударил неговия 130-килогрламов колега Колев. Върху това се гради цялото обвинение", разказа още националистът, цитиран от bTV.

На делото присъства и бременната приятелка на националиста - Деница Гаджева. Съдията обаче прекъсна заседанието почти в началото, тъй като Гаджева, която даваше първа показания, се разстрои.

Когато се върна в спомените си назад за 2013 година, когато централата на партия "Атака" и депутатите били обиждани и замервани с камъни, Деница се разплака и не можа да продължи, съобщава "24 часа". По думите й повишаване на тон в самолета не е имало.

Това е второто явяване на Сидеров по въпросното дело. В залата днес депутатът се опита да провокира прокурор Зорница Таскова с въпрос – защо е тенденциозна и опитва да нарисува картина, която не съществува, и какъв пост и е обещан след делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар