Снимка: БНБ
fallback

Парламентът ще избере нов управител на БНБ във вторник. Това ще стане на извънредно заседание на Народното събрание, решиха депутатите по предложение на шефката си Цецка Цачева.

За поста се борят четирима кандидати - номинираният от ГЕРБ Димитър Радев. Той има подкрепата и на Реформаторите, които имат още една кандидатура - на Бисер Манолов.

Oще по темата

Третата номинация е на издигнатия от АБВ Виктор Йоцов, а четвъртата - на кандидата на Патриотите Григорий Вазов.  Всичките те вчера представиха концепциите си за управление на централната банка пред народните избраници и заложиха на приемането на еврото у нас.

Сегашният шеф на БНБ Иван Искров подаде оставка преди няколко седмици считано от 10 юли. Депутатите от бюджетната комисия решиха, че мандатът му ще бъде продължен до избора на новия гуверньор.

Изборът на нов председател на БНБ ще стане на фона на образувано дело в Конституционния съд заради процедурата по вота. 74 депутати от различни групи атакуваха правилата, защото те не дават право на отделни депутати от парламентарните групи да издигат кандидати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Серго

преди 8 години

Абе тоя Радев голям ***. Поне да не се беше излагал като си признава, че му била написана предварително от други програмата.

6

Джинката

преди 8 години

До зПрограма, която обаче не е писана от него. Много добре видяхме как чете 30 минути, да си беше направил труда поне да я понаучи малко. Пълен ***.

5

Анонимен

преди 8 години

Не ми хареса, че уж неутралната водеща не спря да взима страна. В опит да помогне на своя човек, тя без малко да лиши членовете на комисията от правото им да му задават въпроси. После любезно го предпази от някои пиперливи въпроси, на други пък вече бил отговорил... Тази госпожа, заедно с министъра на финансите не спряха да взимат страна по време на целия конкурс, не знам дали това е нормално. Те трябваше да са неутрални при положение, че са министър и шеф на комисия, те не са прости депутати.

fallback