Снимка: БТА, архив
fallback

Опит за атака срещу МВР и лично срещу нея заподозря Румяна Бъчварова в разпространението на видео клипове, с полицейско насилие, за които стана публично известно тези дни, но които всъщност са от миналата година.

Клипът с младата двойка, пострадала от лошо отношение на полицаи в центъра на София е от декември 2014 г., а този, от които се вижда как наши граничари малтретират бежанци, също е от миналата година.

"Съвпадението е очевидно според мен", коментира тя.

"Сигурно има хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни и по принцип от работата на един министър на вътрешните работи, който не е от системата. Има такива основания, но аз мисля, че имам достатъчно основания да продължа да работя. Тази атака в крайна сметка стига и до мен, нека да я отминем, да си гледаме работата", добави Бъчварова.

Според нея и хората, които ще излязат днес на протест срещу полицейското насилие вероятно имат основание за това, но нейната цел е да убеди обществото, че МВР не може да е репресивна институция.

"В мое лице имат гарант", обеща силовият министър.

В същото време тя беше категорична, че когато трябва, ще има уволнения, но те няма да са самоцел.

Според нея предложението за допълнително обучение за задържане ще има и опреснителен характер, а и "много умения се изисква, за да намериш точния баланс".

Относно промените в Конституцията, която не минаха на първо четете във временната комисия за поправки в основния закон, тя коментира, че ако те не станат факт, ще се отложи с няколко години правосъдната реформа.

Промени може и да има и чрез изменение на Закона за съдебната власт, но без да се пипа Конституцията смяната на ВСС ще се отложи до края на мандата на настоящия състав, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

anonimen

преди 8 години

Mnogo ste erbap,ama pred televizora.Razdavate pravosadie,obijdate,davate saveti,no ako vi napadne niakoi i da niama koi da vi pomogne,shte li ste tolkova smeli,.Togava shte se ozartate za policai,no ne zaslujavate da vi pomogne.

25

Гарант за какво

преди 8 години

"В мое лице имат гарант", обеща силовият министър."Че ще повишавате всички корумпирани милиционери ли ?

24

Не рабирам ?

преди 8 години

Добре де защо да атакуват министър, който не може да се справи с 10-тина джебчии от едно село, та трябваше една репортерка да и свърши цялата работа по разнищване на случая и когато репортерката предостави цялата и неоспорима истина на МВР, те отново не направиха нищо! Та мисълта ми е тази жена е толкова зле и толкова неадекватна, че не виждам причина някой да иска да я атакува или злепоставя...

fallback