Радан Кънев. Снимка: БТА, архив
fallback

Като активно мероприятие определи съпредседателят на РБ Радан Кънев обявяването на проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

Oще по темата

"Много е хубаво да се проверят министерствата и обществените поръчки. Сценарият обаче - измислена публикация във вестник, след това оповестяване, че има проверка, а не резултати, е активно мероприятие на прокуратурата и на определени медии. Това не е за първи път, но се надявам, че Цацаров ще обърне внимание на действията на някои прокурори", коментира той.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че тече проверка, но тя не е насочена срещу правосъдния министър Христо Иванов, а срещу длъжностни лица.

Според Радан Кънев прокуратурата не е пиар агенция в крайна сметка и трябва да се обърне внимание на обвинителите по този въпрос.

Реформаторът смята, че съпротивата е голяма, защото Иванов иска да промени съдебната система.

"Във ВСС са съсредоточени проблемите на съдебната система и нещата, които се опитваме с Христо да променим. Прокуратурата с определени медии са много активни, съпротивата е голяма“, коментира той.

Радан Кънев отрече твърденията на депутата от БДЦ Светлин Танчев, който оглавява парламентарната комисия по европейски въпроси, че Христо Иванов обикаля страните-членки на Шенгенското пространство и ги вербува да не ни приемат в Шенген, докато не се приемат промените в Конституцията.

Танчев твърди, че има тази информация от зам.-шефа на германската комисия по европейските въпроси Хайнц-Йоахим Бархман, с когото Иванов се е срещал скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Гьоте

преди 8 години

До АсеновецТи от кой клан на мафията си? От червения или виолетовия?

10

Асеновец

преди 8 години

Проверка не само във ведомството на Иванов. Проверка в имотната декларация на Борисов, на Радан Кънев и М. Кунева. Проверка на Лукарски и Първанов. ЗАТВОР за ЦВЕТАНОВ

9

Анонимен

преди 8 години

До ВСС+Прокуратура Досега при всяко идване на влас на СДС или производните му сменят ВСС. Това стана при идването на влас на Ф.Димитров през 1991 год. , след това от Костов 1997 год. . Най-големите поражения на съдебната система са от Втори адвокатски колектив София.Та явно кои са мафията --- СДС и производните му.

fallback