Снимка: архив, Булфото

Ако не минат промените в Конституцията България ще си остане безгласна периферия на Европейския съюз, смята лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев.

Той обаче призна, че не е загубил надежда, че все пак измененията в основния закон ще бъдат приети в пленарната зала, въпреки че вчера бяха отхвърлени на първо четете от временната комисия за промени в Конституцията.

Още по темата

Проектът получи подкрепата на по-малко от половината от депутатите. 5 народни представители от ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ гласуваха за, против бяха шестима от БСП, ДПС, Атака и АБВ. Един от БДЦ се въздържа.

Според Кънев тепърва ще има срещи с опозицията, за да се чуят отново аргументите на управляващите.

"Вчерашното гласуване е много тревожно за стабилността на държавата и на нейните европейски перспективи. За България съдебната, и в случая конституционна реформа е това, което е за Гърция финансовата стабилност - ясен критерий дали ще сме същинска част от обединена Европа или безгласна периферия и провинция каквато сме в момента", коментира той.

Реформаторът смята, че ако не бъдат приети поправките в Конституцията и няма промени в съдебната власт, това ще е равносилно на правителствена криза.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase