Снимка: БТА
fallback

Без модернизирано МВР не може да има модерна държава, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на официалната церемония по случай празника на МВР.

Тя вярва, че в работата си МВР ще убеди скептиците, че нещата са в правилната посока. "Отговорността ни е изключително голяма, защото поведението ни формира усещане за справедливост”, допълни Бъчварова , която е и първата жена-министър на вътрешните работи в най-новата история на страната ни.

По думите й МВР е отговорно за образа, който има страната ни пред Европа и света.

В присъствието на премиера Бойко Борисов, на няколко нейни предшественици и на патриарх Неофит Бъчварова поднесе цветя на паметника на Незнайния воин.

Литургия за здраве отслужи Бранитския епископ Григории. Молебенът се отслужи с молитвеното присъствие на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Сред официалните лица е професионалното ръководство на МВР: Главен комисар Николай Николов – директор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Драгомир Димитров, директор НРС, Димитър Георгиев –председател на ДАНС, заместник-министри, бивши министри, сред които Румен Петков, Цветлин Йовчев, Цветан Цветанов.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ред арми

преди 8 години

Няма как да има модерно МВР с министър Бъчварова. Нов бардак със стари к...и не се прави Бъчваровке... ОСТАВКА

30

Анонимен

преди 8 години

По селата в монтанско е пълна скръб лунни пейзажи

29

:-)

преди 8 години

Ни държава има, ни МВР. Какво ще модернизирате, м?

fallback