Румяна Бъчварова. Снимка: Булфото
fallback

В България и околните държави няма завишена радиация, успокои вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Няма основание за излишна тревога, в момента в който се появи съмнение за опасност, ще бъдат информирани гражданите", увери още тя, след като метеоролози съобщиха, че облакът от Чернобил, където се разрази горски пожар, се носи на юг и по-скоро към Черно море.

Oще по темата
Вътрешният министър съобщи още, че на командированите полицаи на границата с Турция ще им бъде предложен социален пакет, който ще включва почивка със семействата им, за да компенсират времето, през което не са били с близките си.

Относно искането на ПФ да бъдат назначени още полицаи, за да се справят с битовата престъпност и навлизането на нелегалните мигранти, Бъчварова призна, че това не е лесно.

"Трябва тези хора да имат определени умения, не може всеки да се разхожда по границите. Предстоят срещи и със социалния министър Ивайло Калфин, за да видим по програмите за заетост може ли да се направи нещо. Надявам се да не са нужни и толкова много хора при построяването на още загражедния на границата", добави Бъчварова.

От думите й стана ясно, че тя не е доволна от заканата на патриотите да я държат строго под око през следващите три месеца, защото резултатите от работата й не ги удовлетворява.

"Не ми допада стилът на ултиматумите, не мисля, че е продуктивен, мисля, че можем да преминем към един вътрекоалиционен диалог“, коментира тя.

Въпреки това вътрешният министър призна, че не може да каже, че има видими резултати в борбата с престъпността, но работи така,  че скоро да има и такива. „Не казвам, че ще е лесно и че има нещо, което веднага да предизвика резултат“, заключи силовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Bb

преди 8 години

Pak laji i To ot koi ot rumana taka li ti kasa boiko da govorisch mili Hora Ste vie ot gerb taka besche predi nama radiazia no dezata na zk na bkp i drugi im davaha hap4eta ot pravitelstvena bolniza

24

!

преди 8 години

Не знам дали има радиация или не,но знам,че вчера се звънеше и разпространяваше информация(вътрешна),че доближава такъв облак.Но,щом постоянно повтарят,че няма,това означава...Във Търново живеем и имаме 15-20 корена домати,снощи леко заваля,днес погледнах доматите в двора и забелязах дъждовни петна,помислих,че е от дъжда,но когато се опитах да ги отъркам не се махат,после ги намокрих,но няма махане това нещо...не знам от какво е,но силно се надявам да не ни лъжат,въпреки че е съмнително всичко.

23

Държавна пародия

преди 8 години

С какви почивки бе Бъчварова? Има хора с по 200 дни отпуска без да са ходили по границата поради това, че се съкращава щата на униформените за сметка на администрацията , която не е намаляла. Вие не реформирате МВР , а го закопавате.

fallback