Радан Кънев. Снимка: Булфото

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че няма да коментира коалиционните отношения в десния съюз. Това става ден след като шефът на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски предупреди, че може да се оттегли, ако до края на месеца няма яснота за начина, по който Блокът ще се яви на местните избори. 

От думите на Зеленогорски стана ясно, че ДБГ настоява за единно явяване на РБ във всички 265 общини, а ДСБ не са склонни на това. 

Още по темата
"Много отдавна казах, че няма да коментирам коалиционни взаимоотношения публично. Не смятам, че е правилен подход, това е път към ада, който съм минавал два пъти като политик и няма да го мина трети", каза Кънев. Той обясни, че когато има коалиционно споразумение, то ще бъде оповестено. 

Кънев обясни, че е в много добри отношения със Зеленогорски и предстои те да проведат дълъг разговор. Освен това лидерът на ДСБ споделял притесненията му.  "За това, че местните ни структури бавно вървят в преговорите на терен и не изглеждат достатъчно подготвени, докато конкурентите ни в дясно, колегите от ГЕРБ, изглеждат великолепно подготвени и стоят много добре", каза той. 

Съпредседателят на Реформаторите обясни и че за хората местните избори не са приоритет, какъвто са за политиците. "Това, което интересува хората, са съществените промени в здравеопазването и социалната политика и въпросът на въпросите ще мине ли конституционната реформа, защото къщата се строи от основите и ако тя не мине всички други промени, които правим,  са под много голям въпрос", каза още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase