Снимка: Булфото, архив
fallback

В разгара на сезона се строи в близост до плажа Корал, на 200 метра от къмпинга.

Както навсякъде по морето, така и в цялата община Царево, където е въпросният строеж, строителството през лятото е официално забранено от властите.

Оказва се обаче, че точно представители на властите нарушават собствената си забрана, защото фирмата на комплекса е собственост на двама общински съветници от ГЕРБ в Царево Ангел Цигуларов и Георги Атанасов.

„Това, което се случва е политическо събитие, това е удар срещу мен. Когато наруши нещо, човек си плаща глобата”, заяви той и обеща да даде интервю на Нова телевизия след изборите.

Ангел Цигуларов каза още, че лично той бил предложил забраната за строителство в Царево да влезе в сила по-рано, за да са спокойни туристите – от 1 юни, вместо от 30 юни, но не  стана ясно защо тогава я нарушава.

Междувременно кметът на Царево, който също е от ГЕРБ, наложи санкция на своите съпартийци нарушители – 2 000 лева.

Това обаче е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически.
 
„Не е вярно,че съм наложил  глоба на фирма като за физическо лице. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление със десетократно по-висока сума от цитираната”, заяви обаче кметът.

„Община Царево прави регулярни проверки, както по Закона за устройство на територията,така и по всички останали закони и всички виновни биват наказани без значение техния статут в обществото и заеманата длъжност”, твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

анонимен

преди 8 години

Да сменят кмета на Царево, че да се успокоят нещата.

32

Анонимен

преди 8 години

Отчерноморието *** направиха всички управляващи от 1989 до сега. Резултата е ясен- отлив на туристи. Това е типичен пример за късогледство и г***з глава затрива...

31

Анонимен

преди 8 години

Царево от години е най-корумпираната община. Там се строи безразборно...

fallback