Снимка: БТА, архив
fallback

Координационен съвет за подготовката на България за членство в еврозоната създаде днес Министерският съвет. Председател на структурата ще бъде финансовият министър Владислав Горанов, който е национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута, съобщи пресцентърът на кабинета.

Oще по темата
Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на БНБ, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, на външните работи, на транспорта, на правосъдието и други. Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработването на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната, ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Преди дни Горанов съобщи в парламента, че Координационният съвет ще решава технически въпроси, свързани с присъединяването ни към еврозоната.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ERMII

преди 8 години

Запознайtе се с ERMII:The Exchange Rate Mechanism (ERM II) was set up on 1 January 1999 as a successor to ERM to ensure that exchange rate fluctuations between the euro and other EU currencies do not disrupt economic stability within the single market, and to help non euro-area countries prepare themselves for participation in the euro area. The convergence criterion on exchange rate stability requires participation in ERM II.

10

Анонимен

преди 8 години

Parada ne mina li be!?!

9

comedy puf

преди 8 години

gorianov e hem mini_star, hem chlen, hem savet, hem rabotna grupa, hem koordinator :)))))) olele, bg robotika, pazi se, eu:))))))

fallback