Снимка: Булфото, архив
fallback

Според външният министър Даниел Митов няма как Гърция да излезе от ЕС и Еврозоната.

Oще по темата
„Дълбоко убеден съм, че такъв сценарий е невъзможен“, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Той припомни, че няма и правна процедура за излизане от ЕС, а гръцките граждани нееднозначно са изразили волята си за оставане в еврозоната и подкрепата си за Общността.

Митов смята, че трябва да е ясно по какъв път ще върви Гърция и какви реформи ще се правят и как ще се споразумее с кредиторите си.

„С референдуми дългове не се плащат. Правителството трябва да си поеме отговорността“, коментира външният министър.

"Както знаете ситуацията в Гърция е много динамична. Във всеки един момент се менят събитията. Следим ги, надяваме се, че ще стигнем до споразумение, което да позволи на Гърция да се справи с дълга. Гърция ни е съсед и добър приятел и ние естествено се надяваме стабилността да се запази", обясни Митов.

По думите му преговорите са продължили прекалено дълго.

"Това стана ясно, всички вече са уморени. Каквито предложение е имало, те са били отправени. В крайна сметка трябва да се вземе решение", каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

mmmmmmm

преди 8 години

Преговорите продалжили твърде дълго.......,ако бяха те досега щяха да приемат всякакви условия че и за по строго щяха да питат.ама гърците имат кураж и смелост да се опънат дали е за добро времето ще покаже.но е ясно едно не са подаигъзовци като нас.

75

Анонимен

преди 8 години

Ама сериозно ли няма излизане от ЕС? Ще Ви се г-н Митов, ама, на дали. Английското правителство явно е некомпетентно, щом се е хванало да прави референдум ,дали искат да останат в съюза или да го напуснат.

74

Анонимен

преди 8 години

Какви процедури за излизане от еврогейската *** сънуваш бе Митов. Излиза народа на улицата и казва НЕ на робския фашистки ЕС и толкоз. Да не би Нато да нападне Гърция след това, питам аз, за да спаси измислените кредити на международните престъпници от МВФ, Световната банда и ЕЦБ, безгръбначни *** до един от третия пол. ***. При революция отпадат всики закони освен закона на революцията.

fallback