Снимка: архив Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов успокои, че банковата система в България не е заплашена от кризата в Гърция. 

"Ако не създадем от глупост истерия, няма какво да се случи в България", каза премиерът в парламента. Той обясни, че финансовото министерство е направило необходимото за стабилността още през ноември. Премиерът съобщи и че у нас гръцки банки няма, а само техни клонове. Това не било така в Македония и Турция например. 

Oще по темата

Борисов даде задача на парламента още следващата седмица да избере новия управител на БНБ. "Хубаво е Народното събрание да положи усилия и да избере с консенсус БНБ-директор", каза премиерът. 

Той обясни, че откакто помни, гръцките премиери искат пари. "В същото време ние сме финансово дисциплинирани да спазваме маастрихстките критерии", каза Борисов и допълни, че според него тези, които полагат усилия, трябва да бъдат поощрявани. 

Борисов успокои за пореден път, че страната ни не е обект на заплаха от страна на Русия. Той бе попитан от независимия депутат Велизар Енчев дали България е фронтова линия в конфликта в Украйна. 

"В Баку се  видяхме с президента Путин, здрависахме се, една дума не ми е казал, вие се тревожите, че война ще стане", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 9 години

те така казваха и за КТБ а после всички много изненадани и как няма да са като се назначават "специалисти"по шуробаджинащина нищо не рабиращи нито от дипломация нито от политика нито от финанси

107

ЛОНДОН

преди 9 години

ИМА СТРАШНО! Да копаем КАТОФКИ! Тази власт е ***! ЗАЩО сме в чужбина????? Може ли някой да каже???? Най умните и кадърни хора са изгонени от България-защото БОЙКО си създаде МОНОПОЛ!!! Даде на НЕГОВИТЕ ХОРА да се Окрупнят!!!!

106

Аполитичен атеист

преди 9 години

Ба.ти измисления комунистически сайт пълен с червени ***. 30% от българите са мислещи и поддържат ГЕРБ а останалите са овце вярващи на путлеристките агитатори. Пропаганда - това ви наливат в нискочелите кухи кратуни. Да е жив и здрав Бойко още 100 години че поне малко да се доближим до Европа. Приседна ви напреко на широко отворените устенца, нали? Секна ви лапачката на червената софричка... Ощеееее ще скубеееееем, ощееее номенклатурчици жалки...

fallback