Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов успокои, че банковата система в България не е заплашена от кризата в Гърция. 

"Ако не създадем от глупост истерия, няма какво да се случи в България", каза премиерът в парламента. Той обясни, че финансовото министерство е направило необходимото за стабилността още през ноември. Премиерът съобщи и че у нас гръцки банки няма, а само техни клонове. Това не било така в Македония и Турция например. 

Още по темата

Борисов даде задача на парламента още следващата седмица да избере новия управител на БНБ. "Хубаво е Народното събрание да положи усилия и да избере с консенсус БНБ-директор", каза премиерът. 

Той обясни, че откакто помни, гръцките премиери искат пари. "В същото време ние сме финансово дисциплинирани да спазваме маастрихстките критерии", каза Борисов и допълни, че според него тези, които полагат усилия, трябва да бъдат поощрявани. 

Борисов успокои за пореден път, че страната ни не е обект на заплаха от страна на Русия. Той бе попитан от независимия депутат Велизар Енчев дали България е фронтова линия в конфликта в Украйна. 

"В Баку се  видяхме с президента Путин, здрависахме се, една дума не ми е казал, вие се тревожите, че война ще стане", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase