Снимка: архив, Булфото
fallback

След поредната среща на представители на ГЕРБ с лидерите на Патриотичния фронт, е постигнат политически консенсус, смята председателя на Парламентарната група на партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

До серията срещи се стигна след поредния ултиматум на патриотите към управляващите - да приемат седем от приоритетите им до 1 юли. В противен случай след този срок хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашиха, че ще напуснат властта.

Oще по темата

Въпреки срещите си с хора от ГЕРБ, лидерите на ПФ са категорични, че ще обявят крайното си решение на 1 юли.

Сред седемте искания на Патриотите е прилагане на мерките от предизборната им програма срещу битовата престъпност, промени в Изборния кодекс и въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

ПФ е и за гарантиране на неувеличаването на цените на тока и решаване на институционалните проблеми на българите зад граница.

"Вчера окончателно уточнихме всички детайли и правителството, и тук в парламента постигаме политически консенсус и продължаваме да работим по поетите ангажименти", коментира днес Цветанов.

Той призна, че е изненадан от решението на АБВ да подкрепи БСП в подписката за сезирането на Конституционния съд заради взетия от правителството заем в размер на 16 милиарда лева.

"Аз сега разбрах, че има събрани 48 подписа, колкото са нужни. Всяка една парламентарна група може да обоснове решенията си", лаконично коментира той случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анили

преди 8 години

Ах мили мои партии любими, аз ще бъда с таз, която е на власт се пееше в една песен на НЛО... Пореден пример е поведението на ПФ. Уж са ПАТРИОТИ а подкрепиха ратификацията на дълга, с който ни загробват с 16 млрд? Уж са ПАТРИОТИ, а нямат нищо против разполагането на чужди войски на територията на България.Уж са ПАТРИОТИ, а нямат нищо против повишаването цената на тока, увеличаващата се безработица, финансирането на частни училища и детски градини от държавния бюджет

10

Анонимен

преди 8 години

хора,да не се развденяваме, да гласуваме всички за велизар-честен открит-долу лъжците от герб и др.

9

Анонимен

преди 8 години

Нямам намерение да хваля Атака, но цялата програма на така наречения Паричен фонд е открадната от тях. Тези дори нямат грам собствена идея. Волен, макар и болен е на километри по-добър от такива като Каракачанов и Симеонов.

fallback