Снимка: Bulgaria On Air

В навечерието на избори няма политическа сила, която да не се възползва от конфликти като този в Гърмен и Орландовци за трупане на гласове. Така описа ситуацията от последните дни политическият психолог Антоанета Христова в ефира на Bulgaria On Air. 

По думите й политиците умишлено се възползват от конфликтите и превръщат кризите „от дефект в ефект“. Според нея е възможно разпалването на още етнически сблъсъци преди местните избори.

Според нея през годините целенасочено интеграцията на ромите е била подценявана. Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов каза, че за 25 години ромите са се превърнали в тежестта, която накланя кантара на изборите.

Самочувствието на ромите и чувството им на безнаказаност се подклаждат и подсилват от почти всички политически сили, категоричен е той.

Малцинствата считат, че на тях им е позволено да крадат, защото държавата не се грижи достатъчно за тях. Преди избори те се чувстват силни, защото знаят, че гласовете им се търсят от повечето партии, допълни Радулов. Той сподели, че в момента състоянието на МВР е критично и контролният орган действа след събитията. Полицията се е превърнала в регистратор на престъпленията, заключи експертът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase