Снимка: Булфото
fallback

Депутатите от ГЕРБ гласуваха с опозицията срещу предложението на здравния министър Петър Москов да се увеличи присъствието на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Искането беше една от промените в закона за здравното осигурявана, внесани от Москов и подкрепени от правителството. 

"За" увеличаването с двама членове на държавата гласуваха Реформаторите и Патриотите. Сред гласувалите против бяха ГЕРБ, БСП и ДПС. 

Здравният министър отново защити предложението си. "Държавата сте вие, това не е нещо имагинерно", каза Москов на депутатите. Той обясни и че ако те искат волята им да се чува в Касата, трябва да й осигурят възможността да защитава решенията им. 

Тунчер Кърджалиев от ДПС нарече предложението на министъра "практическо одържавяване на Надзора". "Увеличаването на Надзорния съвет с още двама члена представители на държавата се нарича приватизация", каза още той. 

Здравният минисър пък попита дали депутатите знаят защо една операция в онкологията струва 1200 лева. "Докато нямате отговор, не ми казвайте, че браните обществените пари", каза Москов на депутатите.   

Георги Търновалийски от БСП му отвърна, че хората, които той е утвърдил в Касата, трябва да му дадат отговор на този въпрос. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Калоян

преди 8 години

Не е за бламиране- за изхвърляне от министерството е, както и за оставка на цялото правителство. Не може при дефицит на средства в касата, при намаляване бюджета на болниците с десет процента касата да обявява съмнителен конкурс за закупуване на автомобили. И още нещо, видно от административния регистър- касата обявява конкурс за експерт в София със заплата 2300!!! Щом един обикновен експерт взема 2300 колко получават в борда на директорите?

14

Анонимен

преди 8 години

И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ, МОСКОВ !

13

Анонимен

преди 8 години

Гербааджийте пак навреме се усетиха - наясно са, че псевдореформите на тоя син комунист ще катурнат цялата трудно сглобена Коалиция наесен на изборите, и овреме му слагат юздите !

fallback