Снимка: bTV
fallback

Ако се яви само един кандидат, ще отменя обществената поръчка за нови автомобили като възложител, увери пред bTV председателят на Здравната каса Глинка Комитов, след като стана ясно, че НЗОК си купува коли със съмнителен конкурс.

В началото на юни Здравната каса обяви конкурс за закупуването на общо 20 автомобила. В регистъра за обществените поръчки са описани 6 вида автомобили, от които касата има нужда – луксозен седан и луксозно комби, автомобили среден клас - съответно седан и комби, миниван и бус.

Oще по темата

Справка с официалните каталози на производителите показва, че поне 2/3 от марките коли, представени у нас, отпадат с елементарен и законен финт - изискване на поръчката всичките 6 вида автомобили да са на един производител и вносител.

Бусове, ванове и луксозни коли с подобни параметри едновременно произвеждат само 5 производители - три френски марки и две германски.

"Ние сме обявили поръчка по закона за обществените поръчки – законът е спазен", заяви Комитов и отбеляза, че няма никакви притеснения какъв ще бъде резултатът на поръчката.

Той обясни, че до момента не е използвал служебна кола, а ходи пеша или се качва в градския транспорт. Затова и не го вълнува какви точно ще бъдат автомобилите.

Той повтори тезата на Бойко Пенков, зам.-здравен министър и член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, че закупуването на нови коли е необходимо, защото старият автопарк е опасен и поддръжката му струва скъпо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Колите не са за Глинка Комитов , а за разни директори из РЗОК. Тия ги карат за лична употреба. Лъжа е, че колите на касата са стари, напротив, почти всички са след 2008 г.

12

Анонимен

преди 8 години

А заплати за проектната компания Бургас-Алексанруполис плащате ли, след като проекта е спрян преди много години ?

11

Анонимен

преди 8 години

"Реформи" по Московски

fallback