Снимка: Булфото, архив
fallback

Единството на реформаторската общност се пропука след серия непремерени изказвания на министри, откровени гафове и приятелски огън. Бившият служебен премиер Георги Близнашки засипа с критики собствения си правосъден министър Христо Иванов, който и в момента е шеф на МП.

Професорът нарече "тържество на глупостта" предлаганите от Иванов промени в конституцията, свързани със съдебната реформа, пише в. „Сега“.

"Христо Иванов е некомпетентен, премиерът Бойко Борисов е подведен, а хората, които искат да променят конституцията, всъщност искат да яхнат съдебната власт, както преди години се опита да направи Иван Костов", заяви Близнашки пред Канал 3. Той нарече "абсолютно неприемливи" идеите на реформаторите главният прокурор да бъде назначаван от парламента, а тайният вот във Висшия съдебен съвет да бъде заменен с явен. Според него това ще доведе до пълно подчинение на съдебната власт.

"Христо Иванов няма един работен ден. Не аз, президентът Росен Плевнелиев го назначи. А аз постоянно му дърпах юздите", атакува Близнашки. По повод "грубото вмешателството" на чужди посланици в българските съдебни дела бившият премиер посъветва да не се слуша мнението на френския първи дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, тъй като не бил свързан с френската правосъдна система и няма компетенции да се произнася като последна инстанция.

Зависимостта на българските правителства от външни фактори бе потвърдена неволно и от министъра на образованието Тодор Танев. В интервю за Нова тв той се изпусна, че "министрите на образованието и здравеопазването имат най-малка "живучуст", защото са най-близко до народа, докато на външните работи винаги карат и втори мандат, защото се поставят от някъде другаде". Единственият министър с два мандата е Даниел Митов, който заемаше поста и в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

:)

преди 8 години

До Дренчо ТрънскиРазбрахме, че си ***. Марш в Северна Корея и Виетнам.

13

честит

преди 8 години

Всичко е битка между олигарси момчета , подкрепяни и насисъквани от различните лагери Запд-Русия. В случая, ще изтръгнем Цацата от топлото му местенце (не, че го харесвам, аз също смятам, че Доган го е стиснал с менгеме за таш...ците) и ше сложим някой спонсориран и изучен от Америка за България комсомолец на негово место. Що не ?Като имаме президен комсомолец , що да нямаме и гл. прокурор комсомолец. Драгалевското Гуро свърши комисионната от продажбата на Лукойл и се чуди откъде да ***.

12

честит

преди 8 години

Кои хора щше я правят реформата ?Митов и ИцитУ Иванов. Ми те са същите като Станишев бе. Само че от "правилния лагер" на умните и красивите. Те един ден трудов стаж нямат. Преди да плюете, погледнерте разцъкайте си пръстчетата в интернет. И двамата са от съвсем млади са поети от американски НПО-та , програми ФАР-МАР, реално целия им трудов път е на доклададжии. Пишат анализи и доклади момчетата. Те освен за американско НПО за друго не са работили. Даже тояв морук не си платил и членския внос,

fallback