Снимка: Булфото, архив
fallback

България може да приеме тази година не повече от 11 хил. бежанци. Този капацитет вече е почти запълнен, каза в предаването "Неделя 150" на БНР председателят на Държавната агенцията за бежанците Никола Казаков.

Oще по темата
Той обясни, че броят на имигрантите към нашата страна тази година е много по-голям в сравнение с миналата и правителството трябва да се пребори за увеличаване на квотата на бежанците, които трябва да бъдат преразпределени към други европейски държави.

„Към момента, в сравнение с миналата година за първите пет месеца, потокът ни е увеличен двойно. Имаме 5 720 молби за закрила, а капацитетът за настаняване в агенцията е 5 300 души. В момента са настанени към 3 800 души. Имаме места за настаняване за още около 1 200 души и възможности, държа да подчертая, за разширяване на капацитета с още около 1000 места. До края на октомври, може би, потокът ще бъде увеличен с около 20%“, предупреди той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ганчо

преди 8 години

До Анонимен 31Аз и да не взема, те сами ще ме вземат мен, както и теб, и всички. Природата празно не търпи. Като си изгонихме младите, чакай да ни цъфнат налъмите сега.

23

Анонимен

преди 8 години

Няма икономика и държава в света, която да издържи на такова преселение на народите! И никой не може да ни задължи да ги приемаме, храниме и отглеждаме! Нито сме ги раждали, нито ме интересуват!! Който говори за свободно придвижване на капитали и хора да си ги взима!!! Колкото повече ги обгрижваме, толкова по настървено ще идват! Прогонихте децата ни, натрисате ни *** и араби, че сме се "обезлюдили" и пустеела страната! ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ и стремеж да ни ликвидират! Кой има сметка??

22

Ганчо

преди 8 години

България трябва да приема колкото може повече бежанци и да ги заселва в обезлюдените и изоставени (от нас българите) села и градове.В противен случай до десетина години ще изчезнем от лицето на земята като народ и държава.Бежанците са близки по бит и душевност до българите, защото коренът ни е ориенталски, а не като на белите хора.

fallback