Снимка: архив Булфото
fallback

В МВР са подадени няколко сигнала за тичащото момче, чиято снимка полицията разпространи вчера. Разследващите подозират, че неизвестният е съпричастен с убийството на 16-годишният Георги.

Момчето беше намушкано с нож посред бял ден в Борисовата градина на 2 юни. Оттогава полицията издирва безуспешно убиеца.

"Има няколко подадени сигнали, но те се проверяват и това изисква време", коментира резултата от разпространената снимка вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Oще по темата

Тя увери, че колегите й работят изключително активно и много по този случай.

Вътрешният министър коментира и готвените полицейски протести тези дни. "Опитваме се да намерим диалог", каза Бъчварова и обясни, че исканията са познати, но и полицаите били наясно, че те са в рамките на невъзможното.

"Струва ми се, че основанията за този протест имат по-друг характер, по- скоро да се покаже сила срещу новото ръковадство", обясни министърът. Тя допълни, че не знае какво очакват синдикатите от министерството при положение, че са наясно с всички теми, свързани с изпълнението на бюджета.

Вътрешният министър съобщи и част от мерките, които се предприемат срещу битовата престъпност. Сред тях е реорганизация на дежурните части, за да се освободят повече униформени полицаи за патрули. Работи се активно и по видеонаблюдението в населените места.

По-рано по време на традиционния парламентарен контрол Бъчварова разясни и отговорностите на МВР по отношение на полигона в Анево, където на 6 юни избухна граната и уби американец. "Дейността по изпитване на изделия, произведени от завода според разпоредбите на закона за боеприпасите не изисква контрол на МВР", обясни министърът. Тя допълни, че отговорностите на полицията са били сведени до контрол по охраната на складовете, а не на полигона.

"Вие току-що подписахте оставката на министър Лукарски и намекнахте за оставката на министър Ненчев, защото опровергахте техни изявления", отвърна й депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Ме4о

преди 8 години

Поразгледах цялата ситуация и как медиите я отразяват. Навсякъде масово са писали за тези 23 мин., които заподозреният е бягал, в посока телевизионната кула, а такава цифра няма как да не се набие на очи. После разгледах снимките от двете камери и на първата(от паркинга) часа е 11:30, а на 100-150м. на следващата(автокъщата) е 11:53. И ето ти ги 23 минути, които са всъщност една евентуална несинхронизация. Всички били стоели на едно място? Сирените не се ли включват в 12:00ч.

55

Пъргавелко

преди 8 години

Да се ЗАБРАНИ със закон над 100 килограмови ПОЛИЦАЙ да се ПЕНСИОНИРАТ!

54

Анонимен

преди 8 години

Баси, колят посред бял ден дете на едно от най-оживинете места в София, опасано отвсякъде с камери и ГЕРБ-омилиционерите 10 дни не могат да намерят убиеца. Така беше и преди 3 години, когато пак на същото място изнасилиха и убиха Яна. Цветанов обвини някакъв клошар и майка му, които впоследствие се оказаха невинни.

fallback