Снимка: архив Булфото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че очаква депутатите да дадат зелена светлина на поискания от него изборен референдум.

Преди няколко дни държавният глава внесе предложението си в парламента. Той настоява допитването да е по въпросите за задължително гласуване, мажоритарни избори и електронен вот.

Oще по темата
От БСП атакуваха президента, че е нарушил закона, защото не е изчакал едногодишния срок от отхвърлянето на искането му миналата година. Според Плевнелиев и ГЕРБ обаче нарушение няма.

"Ще бъде изключителна трагедия за българската демокрация, ако и този път Народното събрание се отнесе толкова национално безотговорно, колкото и предишното”, каза държавният глава.

Той допълни, че миналия парламент вече е в историята, но отказал да чуе гласа на над 500 000 българи. Плевнелиев прогнозира, че този път ще бъде демонстрирано по-отговорно отношение.

"Възможно е не всички въпроси да бъдат одобрени, това зависи от Народното събрание. Ще играя по правилата. Така както решат те - така и ще бъде. Вярвам, че и трите въпроса са добри, много смислени и се желаят от хората. Очаквам референдум и след това-глас народен, глас Божий", каза още Росен Плевнелиев.

Какво още каза президентът вижте във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

АТАКИСТ

преди 8 години

ГЛАС НАРОДЕН-----РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС

51

Кирил Софийски

преди 8 години

Така формулираните въпроси за референдума са глупави и безсмислени! Така ,че нрочно е това предизвикване на парламента да отхвърлят референдума!Главните въпроси бяха - да бъдат ли изборите мажоритарни ? да има ли електронно гласуване ? И дали гласуването да е задължително? Главния въпрос обаче бе искривен и формулиран - да има ли мажоритарен елемент при гласуването! Че то и сега го има бе ***! Нарочно ли искриви нещата, за да няма никаква промяна?

50

anonimen

преди 8 години

U4ENI4KAAA

fallback