Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов демонстрира недоволството си от незадоволителните връзки между България и Виетнам и поиска повече работа в тази посока.

Министър-председателят нарече Виетнам и най-близката ни държава в Азия.

Oще по темата

"Незадоволителен е стокообменът между България и Виетнам", каза Борисов след среща с премиера на азиатската държава Нгуен Тан Зунг в Министерски съвет в София.

Той обясни, че по време на разговорите двамата са начертали задачите на министрите си в сферата на туризма, ИТ технологиите, енергетиката, зелените енергии, културата, спорта, образованието.

Борисов разказа, че през последните три години Виетнам е била посетена от български председател на парламента, президент и премиер.

"Виетнам е може би най-близката ни страна в Азия, над 35 000 виетнамци са завършили висшето си образование тук", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни и че двата народа са приятелски и има огромна възможност за работа. "Надявам се след днешната среща да имаме и по-добри резултати, освен приятелството, което България има в Европа", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 8 години

Може да Изостанахме много в много направления. Обедняхме и се отчаяхме. Но в едно ударихме света, толкова *** и нещастен премиер не е имало. Едно време се смееха на Вълко Червенков, че е Селинджър на Нта степен. После на Тошара но Рапона изби рибата. Простотията му докара онова отчаяние и безнадежност които единствено с отчаян бунт може да бъдат изчистени. И да бъде провесен като Дучето и Клара Петачи като началото на края на една убийствена простащина. Дано стане по-скоро!

53

Анонимен

преди 8 години

С Бойко ще ни работят и от Изток и от ЗападДруго нещо са гърцитеЯдат,пият и нищо не плащат на трапезата на ЕвросъюзаАма си иват Ципрас и хиляси гадини дипломация зад гърба сиНие си имаме "простия" Бойко,който се гордее,че не знае чужди езициИмаме си и "мадам Йес",която ще ни продаде за "паница леща"на западняцитеИмаме и бсп,което също е готово и продава за "паница леща" на руските олигарсиЕ ,цяло чудо е ,че още не сме се затрири като нация

52

Анонимен

преди 8 години

Бойко е като грозното патенце пред ЦипрасГърците си знаят цената

fallback