Снимка: Архив Булфото
fallback

Лидерът на АБВ Георги Първанов видя договорка между ГЕРБ и ДПС за референдума с дългосрочен план президентските избори. Той обяви, че движението на Лютви Местан диктува как да се развива пряката демокрация.

Коментарът му бе по повод отхвърлените в пленарна зала предложения на АБВ за предстоящия референдум.

"Това, което стана днес, може да се изтълкува като един опит да се отложи отново пряката демокрация – нежеланието на ГЕРБ да приеме други законови предложения. Някой друг, най-вече ДПС, диктува как да се развива пряката демокрация. На есен ни чака една имитация. Разочароваме хората и ги отблъскваме от идеята за пряката демокрация", коментира той в ефира на bTV.

По думите му е очевидно, че има договорка между ГЕРБ и ДПС.

"Ползата е, че ДПС е една от малкото формации, които не са заинтересовани да се случи този референдум, особено в частта за задължителното гласуване. ГЕРБ играе играта на ДПС. ГЕРБ печели средно стратегически с оглед на президентските избори", заяви Първанов.

Той отказа да коментира въпроса с нова негова кандидатура за президент с аргумента, че е твърде рано да се правят каквито и да било конкретни номинации.

"АБВ има не двама, а поне половин дузина кандидати, които биха могли да играят много убедително на президентските избори. Искаме диалогът да се състои и едва тогава да излезем на пазара с конкретни предложения", каза Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

рапортуващия

преди 8 години

Не даде ли орден "Стара планина " на Доган???Само къор фишеци и мътене на общественото пространство с недоказуеми предположения и внушения.....и това ако е стойностна политика здраве му кажи!!!

20

Аладин

преди 8 години

Първанов видя,че взеха ДПС -то и ГЕРБ да го изхвърлят лека ,по-лека от борда и надигна глас Преди години с Борисов ходиха на лов,като големи дружки се изявяваха.Сега чак разбра,как банкянския пожарникар го изхвърли тарикатски от политиката.И как сега се плаща с народни пари да бъде унищожено всичко що годе мисли правилно.

19

Ахм

преди 8 години

А истината е, че нито една партия не иска да има референдуми, защото ще им развалят крадливите планове! По тази тема са единодушни, всички срещу Народа!Скоро ще ни писне от вас, тарикати некадърни!

fallback