Снимка: ДБГ
fallback

"Движение България на гражданите" стана днес официално член на Европейската народна партия, след като за това гласува днес Политическата асамблея на ЕНП на заседание в Осло.

Приеха ни без нито един глас "против", похвали се Меглена Кунева и допълни, че още с учредяването си ДБГ е заявило категорично желание да се присъедини към ЕНП, това беше препотвърдено и с включването на ДБГ към Реформаторския блок, в който участват и други членове на Eвропейската десница.

Стабилността не е политическа мантра - днес в условията на геополитически заплахи тя е по-важна от всякога, подчерта Кунева на форума.

По думите й Западните Балкани не са в състоянието, в което бихме искали да ги видим и затова именно
балканските страни членки на ЕС е изключително важно да бъдат източник на политическа и икономическа стабилност за съседите си и региона.

Кунева беше категорична, че ДБГ не само споделя ценностите на Европейската десница, но и е твърд поддръжник на задълбочаването на интеграцията на България в европейските институции и формати като Шенген, еврозоната, европейския банков надзор и енергийния съюз на Европа.

Молбата за членство в ЕНП беше подадена миналата година. ДБГ е петата българска партия, станала член на Европейската десница след Демократическата партия, СДС, ДСБ и ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Асеновец

преди 8 години

Радостна щеше да е новината, че подавате оставка

18

Ред арми

преди 8 години

Най- добре Кунева да си стоиш в Осло. Тук само пречиш. И ти и жадните за власт, постове и пари реформатори, гербери, дпсари...

17

Анонимен

преди 8 години

Тази кукумявка на какво се радва

fallback