Румяна Бъчварова. Снимка: архив, БТА

Румяна Бъчварова, която освен вътрешен министър е и вицепремиер по коалиционната политика, даде да се разбере, че в ГЕРБ не са притеснени от ултиматума на Патриотичния фронт. 

Още по темата
Преди два дни Патриотите поискаха до 1 юли да бъдат изпълнени 7 техни приоритета и заплашха, че ако това не стане, ще напуснат властта. 

"Патриотичният фронт поставя доста въпроси, с които ни провокира да търсим отговори. Не виждам лошо в това при положение, че имаме слаба опозиция, някой от коалиционните ни партньори да има по-коалиционно поведение", каза Бъчварова. 

Тя припомни, че предстои ГЕРБ да отговори на Патриотите, "за да им обясним за какво става време". Диалогът се водел от шефа на депутатите Цветан Цветанов. 

Бъчварова обясни, че според нея е нужен отделен орган за борба с конвенционалната престъпност. Мерките срещу битовата престъпност са едно от исканията в ултиматума на ПФ. 

"Всички са загрижени за битовата престъпност. Но координирането на усилията на практика отсъства", каза вътрешният министър. Тя призна, че й се иска да се работи по-активно и да се предлагат различни мерки.

"Толкова е разнообразна конвенционалната престъпност, че няма универсално решение. Темата ще е постоянно в светлината", каза още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase