Влери Симеонов. Снимка: архив Булфото
fallback

Патриотичният фронт постави поредния си ултиматум на управляващите - да приемат седем от приоритетите им до 1 юли. В противен случай след този срок хората на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашиха, че ще напуснат властта. 

Сред седемте искания на Патриотите е прилагане на мерките от предизборната им програма срещу битовата престъпност. Валери Симеонов предупреди, че случаят "Гърмен" е характерен и за стотици хиляди други населени места. Патриотът обвини ДПС, че прокарва политика, която внушава чувство на безнаказаност за ромите. 

Сред другите искания на Патриотите са промени в Изборния кодекс - въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

ПФ е и за гарантиране на неувеличаването на цените на тока и решаване на институционалните проблеми на българите зад граница. 

"Подкрепата и търпението ни вече са изчерпани", каза Симеонов, припомняйки, че от началото на мандата нищо от тези приоритети не е изпълнено.

"Декларираме, че подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна. Неизпълнението на седемте приоритета ще доведе до прекратяване на подкрепата на правителството след 1 юли 2015 година", каза Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Кико

преди 8 години

Напълно съм наясно, че има страни, в които е налице задължително гласуване. Но това не променя мнението ми, че се нарушават правата ми! Това, че някъде се практикува, не означава, че АЗ ТРЯБВА ДА ГО СМЯТАМ ЗА ПРАВИЛНО! Твърдо против съм!!!

50

антиЕС

преди 8 години

до 44слушай ,ако неонацизма е добър вариант за БГ аз съм ЗА

49

Анонимен

преди 8 години

Дрьн дрьн ярина ,власта е сладка а ние не сме жабета пичаго .

fallback