Снимка: Булфото
fallback

Министерството на туризма рекламира България като дестинация за лов на мечка гризли и американски елени, както и риболов на сьомга, сигнализират от Сдружението за дива природа "Балкани" пред БНР.

В неделя завърши фестивалът "Зелени дни" в София. Там, на брошура на английски език, е разпространявана реклама за лов и риболов, наред с други рекламни туристически брошури.

"Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите", подчертават от сдружение "Балкани". Гафът всъщност е двоен, защото кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът й се санкционира с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават, че реклама за отстрел на защитените от закона мечка и дива котка се среща често в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира и наказва за тази подвеждаща информация.

От Министерството на туризма потвърдиха, че има такава брошура и добавиха, че разследват случая. Изявление по скандала се очаква до края на деня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

667

преди 8 години

а вие не вярвахте на онова нещо... президента, като ви говореше за скалистите планини!

32

Анонимен

преди 8 години

Като всичко в тази държава

31

Реалист

преди 8 години

Ми нищо чудно - това са прости хора раберете го - герберски калинки - то преЦедента си бе изтипосал НЕбългарски планини за фон - само с връзкари са се наобиколили - и пак казвам това са изслючително прости и неграмотни хора.....

fallback