Снимка: архив Булфото
fallback

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Столичната община за 2015 г. в размер на 15 милиона лева.

Средствата са за финансиране на метрополитена и съпътстваща инфраструктура за изграждането на разширението на Линия 2 от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция, което включва тунелен участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна на посоката на движение на влаковете, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график през 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град.

Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет средства в съответствие със Закона за държавния бюджет на България за 2015 година.

Правителството днес учреди и ограничено вещно право - право на прокарване, в полза на Столичната община, върху имоти - собственост на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Решението ще позволи на общината да изгради водопровод за метростанция "Летище София".

При избора на терен за преминаване на съоръжението е търсен икономически най-изгодният вариант, при който водопроводната връзка е с най-малка дължина. По този начин се постигат по-ниска цена на строително-монтажните работи и по-малки разходи при експлоатацията на съоръжението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Kokospa

преди 8 години

При положение че през метрото дневно преминават по половин милион души нека някой дребни души да не говорят глупости като пиари на БСП.Метрото е една добре работеща фирма и е без алтернатива.

6

Ред арми

преди 8 години

Цинично е при толкова много общини, които са на прага на фалита да се отпускат средства за метро, дублиращо линии на градския транспорт. София не е България. В Сопот съдия изпълнител продава имуществото на общината и и стопира работата за дълг от 4 милиона, а в същото време се отпускат 15 на София.... Да ама тук има комисионна от Данчето..

5

Анонимен

преди 8 години

Браво бе, от 16-те млрд, все пак им се откъснаха едни 15 млн.Въпросът е кой ще връща тези заеми ???Внуците ни и правнуците ни. Но нашите, не техните.

fallback