Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ няма да внася каквито и да било промени в Изборния кодекс и няма намерение да подкрепя такива, ако са направени от друга политическа сила. Причината за това е, че управляващите не искат да ги обвинят, че променят правилата в 12 без 5, въпреки че е явно, че се налагат изменения в кодекса, защото е пълен с дефекти. Така отговори лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на обвиненията на социалистаката Мая Манолова, че явно правителството е поставило на дневен ред проблема с липсата на капацитет на печатницата на БНБ за бюлетините за местните избори през октомври чак сега, за да се измени кодекс.

Той прати журналистите при Манолова да зададат всички въпроси, които имат относно проблемите с бюлетините, защото Изборния кодекс беше приет от миналия парламент под нейното "вещо ръководство".

Според него още при приемането на новите изборни правила е било ясно, че БНБ няма да има капацитет да отпечата бюлетините за местните избори.

В същото време Цветанов смята, че не могат да се правят неоснователни разходи като печатане в чужбина или купуване на нови машини за едни избори, за които бяха промени правилата.

"Тези, които ги промениха да дадат отговор как да се решат проблемите“, призова той и отново настоя, че ГЕРБ няма да внася промени в кодекса, защото не иска опозицията да прави сценарий, че ГЕРБ променя правилата, за да са удобни за нея.
 
Цветанов, който е бивш вътрешен министър, коментира и напрежението между българи и роми в Гърмен, което доведе до безредици.

"Случващото се е битов скандал, наслагвани проблеми с години и липса на адекватна политика от местната власт, защото е недопустимо да има толкова незаконни сгради и да се каже, че това става пред очите на тези, които са проявили търпимост“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

а ти изпи ли гинкоби

преди 8 години

До лекар-пенсионерУмни и образовани симпатизанти на ГЕРБ,ти полудя ли,или деменцията вече те тресе

17

Анонимен

преди 8 години

Съвсем сериозно, напрегнете си паметта и си спомнете далинякога през живота си сте виждали по-гадно и отвратителносъщество от това на снимката горе.

16

Калоян

преди 8 години

Защо да внасяте промени като с преференциите контролирате платения вот?

fallback