Радан Кънев. Снимка: БТА, архив
fallback

Гетата в България, този начин на живот на една част от ромските общности, се закриля политически, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев ситуацията в Гърмен.

По думите му това се вижда много ясно по време на избори, когато тези гета се превръщат в „основен резервоар“ и решават изхода на вота.

Oще по темата

Кънев заяви, че законът се отдръпва, престава да се прилага и едни междуобщностни проблеми започват рязко да придобиват характеристика на заплаха за сигурността на държавата. Според него решението на проблема е именно в налагане на закона.

Ако в България законността не се наложи еднакво за всички, което означава вдигане на политическите протекции на всички видове престъпност, и общностите да бъдат приобщавани и помирявани, това ще се превърне в заплаха за националната сигурност, коментира той.

Според Кънев престъпното бездействие на някои органи и като цяло беззаконието в нашата държава трябва да бъдат преследвани от една последна тояга  – прокуратурата. Той обаче смята, че у нас тя работи избирателно.

От ДСБ смятат, че е нужна спешна и сериозна реформа на държавното управление.

„На фона на една прогнила от корупция държава, главният прокурор е напълно безконтролен”, коментира още Кънев.

Той подчерта, че не е достатъчно да има само „щракане на белезници пред камерите”.

Преди да се реформира държавното обвинение обаче трябва да се промени работата на Висшия съдебен съвет, защото иначе "пак ще оправяме покрива на къща без основи”. От ДСБ вече били изготвили законопроект за реформа във ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

www

преди 8 години

Абсолютно съгласен съм с господина Кънев по тезата, че ромските гета се протектират политически. Но той съгласен ли е с мен, че ако в Гърмен е имало 139 незаконни ромски къщи и в тях поне по един човек е упражнил правото си на глас, то гарантирано трябва да е гласувал или за РБ, или за някой от коалиционните му партньори.За интелигентните хора е ясно за кой точно от коалиционните му партньори са гласували ромите в Гърмен на последните избори. И това им дава смелост днес. И аз ги разбирам!!!

40

Анонимен

преди 8 години

до 47не трият навсякъде- 24 часа си ги наричат *итам е и това изказване на бащата на убитата Вероника,където тук изтрихаЖестокото убийство на Вероника трябва да се помни, такова нещо може да сполети всяко семейство. *е , която прави само деца. България такива хора като тях ли да гледа или като моята дъщеря, която беше бакалавър, учеше магистратура и работеше, казва бащата.

39

кирето

преди 8 години

Кънев винаги е бил слаб политик, още от времето на Костов реформираше като замаян със СДС-то ха ха ха помня му напъните и ме напира на смях

fallback