Снимка: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че днес в базиликата "Сан Клементе" в Рим е обслужен молебен в памет на Свети Кирил.

"Поднесох венец на гроба на светеца", написа той във Facebook.

Oще по темата

"При пристигането на българската делегация бяхме посрещнати от множество българи с песента „Върви народе възродени”. Срещнах се с учениците от български училища от цяла Европа и представители на българската общност, дошли за традиционното поклонение", написа премиерът.

"След смъртта на Св. Кирил Философ във Вечния град на 14-и февруари 869 г. останките му са положени в мраморен саркофаг – отдясно на олтара, в базиликата "Сан Клементе". Мястото не е случайно - именно Светите братя Кирил и Методий на една от своите мисии успяват да открият и да върнат в Рим мощите на Св. Климент – четвъртият подред предстоятел на римската християнска общност, ръкоположен от самия Свети Петър", допълва Борисов.

В зяключение министър-председателят за пореден път обяви, че ще подкрепи подкрепи идеята на Светия Синод - частица от мощите на Свети Кирил да бъдат върнати в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

an.elica

преди 8 години

Осмислянето на човешкия живот-различен от животинския и всякакъв друг разплодителен-писмената и говорна култура , е свидетелство за нивото ни на умствена култура и цивилизовано европейско виждане за идентична същност.Начина да изразиш себе си по време на дискусия и да споделиш личните си възгледи за темата на коментар е правото на всеки гражданин и труженик за нормален житейски стандарт.

43

Ред арми

преди 8 години

Борисов, тренираш ли за Йоца Амстердама?

42

Анонимен

преди 8 години

Нали Кирил беше българин а погребан в Рим , нещо тука не пасва

fallback