Михаил Миков. Снимка: Булфото
fallback

БСП може да си партнира за предстоящите местни избори с АБВ само по места, обяви лидерът на социалистите Михаил Миков в предаването "Лице в лице" по bTV.

"На маси може да сядаме, но не можем да сключваме споразумение, защото биха били безпринципни за хората и биха били в полза само за политиците", посочи Миков. Той допълни, че партията на Първанов участва в дясно управление, което отнема доходи и права на хората.

Миков обаче уточни, че на местно равнище е възможно подобно партньорство както с АБВ, така и с други леви партии.

Лидерът на БСП изрази и мнение, че скандалите около Корпоративна търговска банка трябва да приключат с пълно премахване на банковата тайна. Според него целият казус с банката отвлича общественото внимание от случващи се в момента злоупотреби.

По думите на Миков докато тече скандала с КТБ, се случва "голямото крадене в областта на екологията", като то се изразява в плащане с европейски и бюджетни пари по няколко пъти за съоръжения като заводите за преработка на отпадъци. Миков поясни, че става дума за големите общини като Бургас, София и Пловдив.

Лидерът на социалистите подчерта, че през годините практиката е била МОСВ да отпуска на местните власти по 20-30 млн. лева за решаване на екологични проблеми, което обаче се прави неефикасно и едни и същи дейности се плащат от джоба и на европейския, и на българския данъкоплатец.

Миков заяви още, че неговата партия нама да подкрепи пенсионната реформа, защото става въпрос за увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране.

"Решения, които се поемат като отговорност за едни бъдещи правителства, когато хората измислили това сигурно няма да са в политиката“, коментира Миков. Според него тази реформа не почива на развитие на икономиката и увеличение на доходите, за да може да се мисли за демографско развитие на страната.

"Каквито и промени да се приемат, когато икономиката е в такова състояние и се движи в посоката, в която я тика днешното управление, и 80 години да направят пенсионната възраст, това няма да има никакво значение, защото не се генерира приход в пенсионните фондове“, подчерта председателят на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Винету

преди 8 години

И с АБВ, и без тях сте загинали. Тотално.

5

Анонимен

преди 8 години

скакауец!

4

Анонимен

преди 8 години

Миков, ти по-добре виж какви ги вършат едни общински съветници във Видин.Да ,от твоята партия са.

fallback