Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатът от ББЦ Мартин Димитров и негови колеги от БДЦ, които се разграничиха от Николай Бареков, са внесли промени в закона за политическите партии, касаещи субсидията на формациите.

Те предлагат, когато към годишния финансов отчет на дадена партия не са прикачени всички нужни документи или пък това не е направено в нужния формат, Сметната палата да дава 7-дневен срок на подателите да коригират това.

Oще по темата
Според сегашния текст на закона при подобни пропуски отчетът на партията се смята за неподаден, а санкцията за това е лишаване от държавната субсидия. Такова наказание беше надвиснало над ББЦ и лидера й Бареков – те щяха да останат без финансиране от бюджета заради неподаден списък с дарителите на партията.

След протести на формацията на евродепутата и совалки със Сметната палата, одитната институция склони да приеме, че ББЦ е подала отчета си.

За да се изчисти възможността за още такива казуси вносителите предлагат да се даде законов срок за отстраняване на нередностите. „Съществуващите в момента текстове предлагат крайно репресивна мярка спрямо партиите”, убедени са депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

И аз искам поправка "Бареков" - да поправим списъка си с евродепутати от грешката "Бареков".

3

Анонимен

преди 8 години

Егати и партиите щом един отчет не могат да подадат на време.Смотльовци.

2

Чекист

преди 8 години

Тоз и той голям политик стана. Нета пълен с дудуците му, обаче излива дълбоки мисли и морали като река...

fallback