Снимка: архив Булфото
fallback

Кметовете, които записват хора в населените си места, нарушават закона и го правят по корупционни съображения. Това обяви бившият член на ЦИК и изборен експерт проф. Михаил Константинов. 

"Къде спи родната прокуратура, защото тя отговаря за законността и за това, което се случва в тази страна", попита той пред "Фокус".

Oще по темата

Преди дни Министерство на регионалното развитие и благоустройството изнесе данни, според които в няколко области на страната има значително увеличение на регистрациите по настоящ адрес.

Професорът обясни, че хората имат право по закон да имат два настоящи адреса и малко преди изборите да кажат на кой ще гласуват.

"Законът обаче е нарушен в друга своя част", каза математикът и обясни, че за да запишеш някой по настоящ адрес, трябва да има изпълнени  няколко условия. Сред тях е да имаш имот в съответното място или да живееш под наем там.

"За купуване на имоти и дума не може да става, защото хората, които си сменят настоящия адрес преди изборите са малограмотни маси", обясни професорът. Според него не издържа и хипотезата за живеене под наем.

"Ние вече видяхме, че се демонстрира как са записани по 40 души, на мястото на някакъв коптор от 3 кв. м., където и един човек не може да живее. Това е нарушение на закона, който изисква при такова записване да има осигурени по една стая на двама души, с по две легла в нея", обясни Михаил Константинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

ДРУГАРЮ КОНСТАНТИНОВ КЪДЕ В ТИКВОЛАНДИЯ ВИДЯ ПРОКУРАТУРА??? АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ ОНАЗИ ЛОЕНО-СЛАНИНЕСТА ТОПКА Е НЯКАКЪВ ПРОКУРОР В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ. ТОВА Е ПИОНКА НА ГЕРБЕРАСТИТЕ ОТ КОЯТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ. ТАЗИ ЛОЕНО-СЛАНИНЕСТА ТОПКА Е ТАМ ЗА ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРУГАРИТЕ ГЕРБЕРАСТИ. КАКВОТО ТИКВАРОВ МУ ЗАПОВЯДА ТОВА ПРАВИ.

15

Анонимен

преди 8 години

И в кой закон пише колко човека могат да живеят в една стая и т. н.?

14

Д.Х.

преди 8 години

Децата виждат че царя е гол,ние също,царя и той си го знае! ЦАЦАРЯ и ТОЙ ЗНАЕ АМА НЕЩО МУ ПРЕЧИ ДА ВЪЗКЛИКНЕ:царят е гол!

fallback