Хората не се нуждаят от инструкция, те ще решат кого да подкрепят, иначе по-добре г-н Местан да подкрепи промените в Конституцията и в законите за съдебната власт и за борба с корупцията.

Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в коментар за изразената подкрепа от ДПС за номинацията на Соломон Паси за предстоящите кметски избори в София.

Още по темата

Късно снощи, на пресконференция в Момчилград, Местан обяви, че е възможно партията му да подкрепи Паси, защото "няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет".

Той обаче се застрахова, че няма за цел да се бърка във вътрешно-партийни предизборни ходове на партиите у нас. Местан допълни, че ДПС ще излезе с позиция за номинацията на Паси едва, когато тя стане факт.

Днес Кунева добави, че Реформаторският блок (РБ) ще се яви с много ясна визия за профила си, за кандидатите си (на местните избори - бел.ред.) и ще се опита да събира все повече хора.

"Това е нашата цел и съм оптимист, че ще успеем да постигнем единна национална регистрация, поне такова е желанието, изразено преди два месеца от "България на гражданите", добави тя.

"Чувствам се сигурна, че РБ много цени евроатлантическите достижения на страната и нямам никакви притеснения, че ще определим кандидат с такъв профил. Соломон Паси не е казал дали ще приеме, но при всички случаи това е профилът на РБ", отбеляза Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase