Снимка: БТА
fallback

"Никола Груевски ще бъде принуден да отстъпи, не толкова заради уличния натиск, колкото заради международната изолация, в която се намира, заради икономическата хватка около Македония, която той сам е създал", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Изключително важна вечер предстои в Македония", каза той пред Нова тв, визирайки протеста на подкрепящите Груевски довечера.

Oще по темата
16 май 2015 22:29
113

"Ще видим дали Груевски иска да хвърли напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил, че не е страхливец и няма намерение да подава оставка", добави той.

"Излезе един сценарий за така наречената "Малка война", разработвана от правителствени PR-и с цел няколкочасови контролирани сражения, които да върнат събитията в разговорите от 2001 година и да кажат: "Протестиращите са предатели, нека да застанем зад властта, която пази държавата", коментира Джамбазки.

По думите му нищо в Македония не е такова, каквото изглежда.

"Това, което може да обърне е един запис, който опозицията не посмя да пусне. Става въпрос за коментар на случая в навечерието на Великден, при който невинни момчета бяха избити на един язовир, докато ловяха риба. Моите съмнения са, че има записи, които доказват връзка на високопоставени хора от тайните служби с тези събития", каза още Джамбазки.

Според него нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

Воеводи в България няма ако имаше нямаше да сме на това положение .Тук има само апаши .Така че променете си заглавието

17

Васо

преди 8 години

Тоз пък на коя чета е войвода, че и Каракачанов. Стига сте злоупотребявали с това "войводите". От колко години се подвизават на политическата сцена и каква е ползата. Те са като профсъюзите ни. Имаме си ги, а заплатите 6 пъти по-малки от средноевропейските. И болшинството от работещите ги осигуряват на минимална заплата. Войводи са, колкото Киро е цар.

16

македонац

преди 8 години

Ова шо се прави на македонац па он два сбора не може да рече на македонски македонац бил.И фамилиата са е опитал да напише по македонски па он ако е македонац море да биде Джанбаски а не джамбазки ако си македонац встински фамилиата море да ти заврашува на "СКИ"

fallback