Снимка: архив Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов и седем от министрите в кабинета му заминават за Катар през уикенда. Визитата е официална и ще се проведе от 16 до 18 май, съобщиха от правителствения пресцентър.

В неделя премиерът ще проведе срещи с министър-председателя и министър на вътрешните работи шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани и със заместника на емира на Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.

Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения.

По време на визитата си Бойко Борисов ще се срещне и с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовка на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Хасан Абдула ал-Зауади.

В делегацията са включени вицепремиерът Румяна Бъчварова и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Ивайло Московски, Божидар Лукарски и Теменужка Петкова.

По време на посещението министрите ще проведат двустранни срещи с колегите си от Катар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

1

преди 8 години

слънцето ,да ли ще вземе бившия външен министер трайчо,защото преди 2 години пак посетиха Катар,и тиквата се оправда с него,защото на срещата,е нямало нито един бизнесмен,или турците имат една поговорка гьот гездирме /*** път да види/

49

FBI

преди 8 години

Господ да пази Борисов и ГЕРБ в Катар , дано Шейховете не узнаят за Смяната на имената 1984 на муслюмани с християнски имена в България тоест Възродителен Процес че току виж обезглавили Борисов в Катар за няма нищо

48

Анонимен

преди 8 години

Винаги се питам, какви са тези плазмодии които гласуват за този пълен ***? Освен простотии, гепене и лъжи от него друго няма! Не го ли разбрахте?

fallback