Снимка: Reuters

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Решението е взето след като самият Георгиев подал заявление за напускане.

Това се случва ден след като в интервюто си пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че никога не би застанал до Георгиев и че кметът няма да бъде подкрепен за втори мандат.

Още по темата

Градоначалникът на Ботевград наскоро беше уличен от Сметната палата в злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в общината. Оказа се, че фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

От ГЕРБ съобщиха, че решението им да се разделят с Георгиев е в синхрон с принципите на партията да не разпъва политически чадър над когото и да е, когато са на лице сигнали за нередности или когато предстоят или текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни институции.

"От ГЕРБ заявяваме, че решението на ИК за прекратяване на членството на кмета на Ботевград в партията е поредното доказателство, че няма да позволим съмненията около работата или личното благосъстояние на когото и да било да оставят отпечатък върху принципите на партията и нашите членове и симпатизанти", се казва в съобщението от централата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase