Снимка: БТА
fallback

Кампания под наслов "Нищо не е забравено, никой не е забравен" започва партия АБВ.

"Така ние ще изразим своята признателност към героите - участници във Великата отечествена война, където с  активното участие на българските воини във втората фаза на  войната е разгромен хитлерофашизмът", каза в Пловдив Георги Първанов - президент на България в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ.

Oще по темата

Той и представители на младежката организация на  партията поднесоха венци и цветя пред Паметника на Альоша.

По думите на Първанов, с разгрома на хитлерофашизма се дава  зелена улица на процеси в Европа, довели до създаването на Европейския съюз и единна Европа.

"Само след броени дни ние ще отбележим една забележителна годишнина - Деня на победата и Деня на Европа, които са неразривно свързани, защото именно подвигът на героите от Великата отечествена война даде възможност да се  реализира идеята за единна Европа", посочи Първанов и допълни, че каквито и да са отношенията между страните от Изтока и Запада днес, ние дължим на героите признателност.

По повод на решението на Светия синод в богослужения името на Симеон Сакскобургготски да се споменава като цар на всички  българи, Първанов коментира, че не бива да се ревизира вотът на българите на референдума отпреди близо 70 години.

Тогава, по думите му, 90 на сто от хората гласуват страната ни да бъде република, а не монархия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

синева

преди 8 години

България все повече не ми харесва. Не се намериха хора, които да подобрят живота и облика й.... А как беше - високи, сини планини, реки и златни равнини, небето като от коприна......

12

Анонимен

преди 8 години

гаден комунист върти опашка Мястото му е в затвора

11

Анонимен

преди 8 години

Как можахме да се опазим да не изпращаме нашата армия извън БЪЛГАРСКИ територии в най важната част от войната а не успяхме във втората фаза??!Все си мисля че огромната заслуга за убитите български войници се носи от БКП-БСП !Нека те сега поемат всички разходи по НЕ НУЖНОТО убиване на българските войници!По междо другото България по настояване единствено на СССР плаща златни левове на съседите!Това е партия която трябва да се забрани с закон!

fallback