Снимка: БТА, архив

АБВ преизбра Георги Първанов за свой председател. Това стана ясно на пресконференция преди редовната национална конференция на партията, предаде Агенция "Фокус”.

По този начин Първанов е новият стар председател на АБВ. Той е подкрепен от 10 748 членове или 93.57 на сто, и 14 745 симпатизанти, 92.24 процента.

Още по темата
Останалите двама кандидати – председателят на общинската организация на АБВ – Русе Стелиян Стефанов и Областния управител на Пазарджик и член на ИС на партията - Трендафил Величков, са получили подкрепа съответно от 393 члена или 3.47% и 607 или 3.8 симпатизанти и за 314 члена или 2.73% и 390 симпатизанти.

Резултатите бяха обявени от адвокат Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия. Гласуването се е провело в 215 общини в страната. 27 471 души са дали своя глас за ПП АБВ. От тази бройка - 11 486 са гласовете на членове и 15 985 на симпатизанти, показват резултатите при 94% от обработените протоколи.

До оставката на Георги Първанов като лидер на АБВ се стигна след като парламентарната група на партията подкрепи ратификацията за емитиране на нов външен заем от 16 млрд. лева.
 
Преизбраният за председател на АБВ Георги Първанов каза, че е приятно изненадан от резултата и посочи, че са участвали 27 хиляди души в едно гласуване, за което не е имало нито един клип, плакат или листовка.

Първанов посочи, че за СДС при техния вътрешнопартиен избор за три поредни избора техните кандидати са получили по-малко гласове, отколкото кандидатите на АБВ за един избор. "Не забравяйте, че ние сме партия на една година", подчерта лидерът на АБВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase