Снимка: Пресцентър АБВ
fallback

Удовлетворен съм, че този пряк избор, първи по своя характер в левицата, е знак за необходимостта от пряка демокрация в отделните партии. Това заяви Георги Първанов и председател в оставка на ПП АБВ, след като гласува на вътрешнопартийните избори за лидер на партията.

Той прогнозира, че по примера на АБВ, оттук нататък все по-често ще се налага не просто да се избира партиен лидер по пътя на прякото допитване, но и да има вътрешнопартийни референдуми по отделни теми.

Вътрешнопартийният вот, който се провежда днес на територията на цялата страна е свързан с политиките, които партията развива, с мястото на АБВ в управлението и с мястото на партията в държавната политика като цяло, каза още Георги Първанов.

Oще по темата

По въпроса за предстоящите местни избори Първанов каза, че основното за АБВ е да заложи на избираеми кандидатури – на фигури, които са известни с почтеност и професионализъм и доказани управленци. Той смята, че коалициите във вота за кметове и общински съвети ще бъдат доста по-разчупени около една или друга силна кандидатура. В голяма част от случаите АБВ ще участва основно със самостоятелни листи, изключение ще бъдат смесените листи.

Първанов отново подчерта, че държи на взаимодействието в лявото политическо пространство и не само с оглед на местните избори.

"Това е не просто един начин да има левицата повече кметове и силно представителство в местната власт. Това е стратегически избор – ако ние сега не го направим, то това означава левицата да загуби темпо – и на президентските, и на парламентарните избори след това, когато и да са те".

Георги Първанов изрази убеждение, че рано или късно обединението на левицата ще стане.
 
Изборът за председател на ПП АБВ е между трима кандидати – Стелиян Стефанов – председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков – член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов – президент на Р България (2002-2012) и настоящ лидер на ПП АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

Дали??

9

Анонимен

преди 9 години

vsichka sa edna banda ot prestapnici

8

Анонимен

преди 9 години

какъв беше смисълът от оставката, щом пак се кандидатира?

fallback