Снимка: Архив Булфото
fallback

Социалисти поискаха оставката на депутата и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев като заместник-председател на БСП по време на Пленума на партията.

Въпреки отсъствието на Стойнев, Явор Куюмджиев, ръководител на Съвета по енергетика към БСП и бивш заместник-министър по енергетиката, неочаквано поиска оставката му.

Аргументите на Куюмджиев бяха, че Стойнев одобрявал работата на сегашния министър Теменужка Петкова и че носил вина за провала на проекта "Южен поток".

Той носи голяма част от вината за това, че "Южен поток" не се случи в България. Беше груба грешка прехвърлянето на отговорността за преговорите към Европейската комисия. Тогава много хора го съветвахме да направи единственото разумно нещо - да обедини усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата, за да имат сила пред Еврокомисията и така да защитят интересите си, за да мине тази тръба, коментира Куюмджиев, цитиран от БНР.

Лидерът на БСП Михаил Миков отказа да коментира информации от закритото заседание на Националния съвет.

Когато имам какво да ви кажа относно промени в ръководството на партията, които са в моята компетентност, ще ви го съобщя. Във всеки един момент, във всеки орган на партията трябва да се носи отговорност - от всеки и от мен, каза лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ognyanz

преди 9 години

Както вече писах, на държавно ниво има и по-виновни от Стойнев за провала на Южен поток. Но министър беше Стойнев. И единият от виновниците, Мартинчо Димитров, основателно след това казваше: вашият (т.е. на БСП) министър спря проекта. Да си чул Стойнев да е казал, какво е направил, за да го спаси? Не е казал, поне публично. А са го съветвали от БСП какво може да направи. Основателно сега му искат оставката. А това, че Бойко, Плевнелиев и т.н. реформатори действаха също против Южен поток е факт.

43

Анонимен

преди 9 години

*** нещастници.Стойнев беше само един министър,който нямаше подръжка дори от собственото си началство.Достатъчни бяха трима американски хулигани (сенатори) да се разкрещят на Орешарски и въпросът за тръбата беше закрит.Да не говорим,че и президентът пееше в американският хор и даваше строежът на ,,конституционният съд"Въобще интересите на България не ги интересуваха,по-важни бяха американските интереси.Стойнев беше единственият който до край се мъчеше да спаси ,,потока".А за БСП мотивите ..

42

ognyanz

преди 9 години

До 49: Всички си бяха на местата, и са съветвали Стойнев да потърси подкрепа в ЕС от тези държави, които щяха да получават газ от Южен поток. Само че той е бил министър. Какво можеха да направят? Да си оттдеглят подкрепата от правителството? Да, накрая го направиха, само че това не реши проблема. Отговорността, и вината за провалената възможност си беше на Стойнев, и затова основателно му се търси сега отговорност в рамките на БСП. На държавно ниво има и по-виновни от него, но тях никой не търси

fallback