Снимка: архив, Булфото

В здравеопазването има все повече търговия, образованието се превръща в стока, България ще бъде изолирана от енергийните проекти, хората си остават бедни. Това бяха основните критики към управлението на лидера на БСП Михаил Миков в първия работен ден на парламента след ваканцията на депутатите по Великден.

Според него хората очакват по-добър живот, но през последните две сесии на Народното събрание най- повтаряната дума беше реформа до степен, че хората я приемат като затягане на коланите, съкращение и безработица.

Соцлидерът упрекна властта, че умишлено е намалила два пъти очаквания прогнозен растеж при приемането на бюджета за тази година, за да може сега да си припише стабилизиране на икономиката.

Според него България има доста тежки проблеми в момента в отношенията и със съседните балкански страни.

"Оградата на границата създава напрежения с Турция, приказките на премиера, че в България щяло да стане зле като в Гърция влошават отношенията", каза Миков.

Той се оплака и от факта, че явно се видя, че след като България не присъства на срещата в Будапеща за енергетиката, от една страна транзитираща газ, ще се превърнем в дребен потребител заради унищожената индустрия.

"Ще продължим да настояваме за спешни мерки в туризма и земеделието заради загубите от санкциите срещу Русия, от които най-тежки последици понася България без никакви компенсации", заяви Миков.

"БСП ще продължи да е последователна опозиция, защото с демографската криза и излизането на най-качествените граждани на България, тя ще продължи да е в безпътица под ръководството на това управление", обобщи Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase