Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт обяви за свой основен успех изваждането на ДПС от властта. Според лидера на НФСБ Валери Симеонов това е успех за целия парламент, а и за обществото като цяло.

Сред другите постижения на Фронта националистът изброи започналата ревизия в енергетиката и предоговорените цени от американските централи. "Така голяма част от кранчетата, с които се източваше благополучието на българския народ, ще бъдат затворени", каза Симеонов.

Успех на управлението, в което участва и ПФ, бил и новият състав на КЕВР, в който нямало хора от предишните членове на енергийния регулатор. Налагането на мораториум върху износа на дървесина също било сериозно постижение на Патриотите, което е записано и в предизборната им програма.

Симеонов обаче не спести и критики към кабинета, който подкрепя. Те са насочени предимно към политиката на образованието и здравеопазването, както и към липсата на промени в изборното законодателство.

Лидерът на НФСБ изчетка ГЕРБ и БСП. ГЕРБ – че са забравили диктаторския си подход и са станали по-диалогични, а БСП – че се отнасят отговорно към важните въпроси на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase