Снимка: архив БТА
fallback

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев призова партиите в парламента да излязат с обща позиция за приемането на страната ни в Шенген.

"Време е българският парламент еднозначно да подкрепи усилията на политиците, на институциите и на националната кампания "България в Шенген!", написа Станишев в профила си във Facebook.

Oще по темата

Той припомни, че през юни предстои заседание на Европейския съвет, на което въпроса за присъединяването ни към Шенгенското пространство може отново да бъде поставен.

"Смятам, че е назрял моментът в следващите седмици след доклад на кабинета за изпълнението на критериите, Народното събрание да излезе с национална позиция за присъединяването ни към Шенген", пише още шефът на ПЕС.

Сергей Станишев е убеден, че гласът на България ще бъде чут, когато общество, медии, политици и институции бъдат обединени зад една национална кауза. Според него приемането на декларация от страна на парламента ще е силен знак, който ще повиши доверието в страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

tsotsomanski53

преди 9 години

Мога да се обзаложа, че това предложение на Станишев ще бъде обсъдено и подкрепено единодушно от парламентарната група на БСП. Има ли желаещи за облог? :)

12

tsotsomanski53

преди 9 години

До Анонимен 9Политиката на БСП в продължение на 25 г. е проЕвропейска. Това, че в главите на част от симпатизантите и витаят други представи, си е техен проблем. БСП би загубила още повече, ако се отклони от Национално отговорната си политика.

11

tsotsomanski53

преди 9 години

Това за някакъв евразийски съюз е бълнуване. България е в Еропа и в продължение на 25 г.политиката на всички Български партии и Правителства в това отношение е последователна и целенасочена. България е член на ЕС и недоволните от това са незначителна част хора с русофилски уклон.Те дори нямат правото да наричат себе си Българи, тъй като са подвластни в чувствата си на чужда държава.

fallback