Борисов доволен от административния капацитет в страната. Снимка: БТА
fallback

България има средно 1,5%  при допустими 2% грешки при изготвянето на европейски проекти, обяви във Варна премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това е  европейска статистика и няма как да не й се вярва.

Според министър-председателя страната ни е сред десетте най-добри държави при изготвянето на проекти от всички 28 страни-членки. Борисов посочи, че зад България има държави с по 15, 30, 40 процента грешки при изготвянето на проекти. Според премиера това показва, че страната ни има много добър административен капацитет на екипите на  министерствата и кметовете.

Oще по темата
Министър-председателят каза още, че през тази година по европейски проекти ще бъдат разплатени 6 милиарда лева за инфраструктура, конкурентноспособност и други.

Пред младежите от ГЕРБ Бойко Борисов разказа за проектите, които са реализирани и се реализират при неговото управление. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ средно на година се строят 65 километра магистрали. Борисов припомни, че през тази година предстоят строителство на лотове от магистрала "Хемус", завършване на спортните зали в Русе и Пловдив и други.

Борисов посочи още, че се полагат огромни усилия за борбата с контрабандата, като по думите му за три месеца има над 1 милиард лева повече приходи.

"Сега поне не можете да се оплачете, че на Бургас се помага повече, отколкото на Варна – над 300 млн. лв. инвестиции има в града", обяви пред местните младежи Борисов. Той изрази мнение, че кметът Иван Портних и екипът му са тръгнали малко бавно. "Практиката показва, че през втория си мандат кметовете работят по-силно, там, където ГЕРБ има кметове два мандата, са най-добрите градове за живеене", допълни той.

Премиерът взе участие в политическия университет на МГЕРБ, който е под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. - Доказваме, че можем!". Освен Борисов в инициативата участват и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, както и депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 9 години

Нищоправене,застой,отново идва Беровото време

57

Анонимен

преди 9 години

Che ima li edin den v koito toa da ne se pokage nakade...to biva Ego..ama na tozi mu raste proporcionalno na kg

56

Анонимен

преди 9 години

Абе това да не е Ненчо Балабанов?

fallback