Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителството категорично стои зад проекта за реформи в правосъдната система на ресорния министър Христо Иванов, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

Преди ден ГЕРБ индиректно бламира правосъдния министър, след като група народни представители, начело с Цветан Цветанов, внесоха предложения за промени на Закона за съдебната власт. Предложението е доста по-различно от това на ресорния министър и следва предложенията за промени на главния прокурор Сотир Цацаров.

Въпреки това Бойко Борисов вчера подкрепи проекта на Христо Иванов със статус във профила си във Facebook.

Oще по темата
Запитана дали премиерът е бил наясно с действията на Цветан Цветанов, Румяна Бъчварова отговори, че не може да спекулира по тази тема. 

"Цветанов не е длъжен да ни уведомява, на мен лично нищо не ми е казвал. Важно е как ще премине дебатът в комисиите и в пленарна зала", поясни тя.

Вицепремиерът коментира и проблема с престъпниците, които имат присъда, но все още са на свобода.

"Законово веригата, по която трябва да се премине между произнасянето на присъдата и влизането в затвора, е прекалено дълга. Законодателят трябва да каже как тази верига може да бъде скъсена", заяви тя. По думите й правителството сериозно набляга на борбата с контрабандата, като всяка седмица лично премиерът ръководи специализираната група.

Румяна Бъчварова коментира и проекта за единен орган за борба с корупцията, който днес официално ще бъде представен от Меглена Кунева.

"Създаването на нов специализиран орган за борба с корупцията не гарантира резултат. Ние казваме, че има една прокуратура, която разполага с прекалено много власт. И сега искаме да създадем втора такава прокуратура", каза тя.

По отношение на информациите, че мястото на министъра на образованието Тодор Танев се клати, вицепремиерът заяви, че не разполага с подобна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

правителство

преди 9 години

Да... твърдо е ключовата дума и да не забравяме ,че невежеството е сила. Вижте правосъдния министър,ръси популистки думи,когато успее да състави изречение с подлог и сказуемо.

5

зад теб

преди 9 години

Благодарим ти, пожарникарю, всички сме зад теб. За да те изритаме!

4

още колко?

преди 9 години

Още колко му остава на режима на пожарникаря? Още един месец?

fallback